Hvorfor kommer du til Alfas pårørendegruppe?

 • Giver mig styrke
 • Fik set mig selv udefra
 • Min søn siger, at det er så godt, at jeg også er ”i behandling”
 • Jeg kommer på Alfas pårørendegruppe for at se, at jeg ikke er alene, og for at snakke med andre om, at min datter er misbruger
 • Fordi jeg er gift med en misbruger, og der findes ikke mange tilbud til pårørende. Jeg har behov for at få mere viden omkring misbrug og hvordan man tackler det. I starten var jeg meget skeptisk omkring”gruppeterapi”, men det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe.
 • Jeg er far til XX som er i behandling i døgnbehandling. Jeg vil gerne prøve at forstå problematikkerne omkring misbrug. Jeg vil gerne høre om, hvad behandlingen indebærer. XX vil gerne have at vi deltager, og det vil vi gerne støtte op omkring.
 • Jeg har en plejesøn som er misbruger.
 • Jeg har en søn som har været narkoman. Han har været i døgnbehandling på Alfa-Fredensborg sidste år og nu er han fortsat i dagbehandling hos AlfaRehab.
 • For at være bedre i stand til at hjælpe XX efter endt behandling.
 • For at have et rum, hvor man kan tale om min søns misbrug med ligesindede. Samt for at ”støtte” ham (han sætter også pris på at vi kommer)
 • For at få ro på mig selv.
 • Min søn er i døgnbehandling på Alfa-Fredensborg. For at komme ud med mine tanker og følelser. For at møde andre i samme situation. Det er vigtigt, at vi som pårørende arbejder med os selv, når vores misbruger er i behandling.
 • Støtte, samtale. Det er rart at være blandt ligesindede som også kender de dilemmaer/tanker man går med som pårørende til en misbruger.
 • Har en datter på Alfa-Fredensborg (kokainmisbrug)

Hvad får du du af at gå i pårørendegruppen?

 • Ro på mig selv
 • Redskaber
 • Set tingene indefra
 • Det har givet mig så meget at komme herinde. Jeg fandt ud af at jeg ikke var alene om at have alle de følelser, og at det også var ok at være gal. Jeg har fået meget mere viden omkring misbrug og hvad det indebærer, og dermed en større forståelse. Jeg har set mig selv udefra og dermed startet et nyt liv hvor jeg er bevidst om sætte grænser og lytte til mig selv.
 • Det er anden gang at jeg er her. Første gang var en god oplevelse.
 • Har fået større forståelse for at andre har de samme problemer. Har lært meget om stofmisbrug.
 • Jeg har siden juli mdr. 2017 gået i pårørendegruppen. Jeg får i den grad støtte til at komme psykisk op igen ved at komme i gruppen og få debatteret de problemstillinger som jeg har været i i årevis, og som jeg føler at jeg gang fra gang lagvis får rullet af.
 • Utroligt meget. Ville ønske vi kunne være her hver gang!
 • Jeg får åbnet op, læsset af – og kan spejle mig i de andre pårørende med lign. Bekymringer og sorger.
 • Ro på.
 • At møde andre i samme situation. Har selv rykket mig meget, efter at have gået her, har stadig meget at lære, men er godt på vej.
 • Ro, luft i tankerne. Mod til at tage evt. snakke med min misbruger.
 • Mit første pårørendemøde, men håber at få redskaber til at tackle/bedre/støtte forholdet til min datter fremadrettet, så konflikter og dårlig kommunikation undgås og min støtte til hende styrkes.