Effektiv misbrugsbehandling

Få den hjælp, du har brug for

Få hjælp i dag

Professionel rådgivning og misbrugsbehandling

Hos AlfaRehab har vi mange års erfaring inden for misbrugsbehandling. Vi har hjulpet hundredvis af misbrugere ud på den anden side, og vi kan også hjælpe dig! Læs mere om vores fleksible og individualiserede behandlingstilbud her, og kontakt os allerede i dag.

Oplever du også, at misbruget har overtaget dit liv? Så er du endt det rigtige sted. Vi tilbyder nemlig professionel misbrugsbehandling i hele Danmark. Og vi har et stort team af dygtige behandlere, som står klar til at hjælpe dig – 100 % gratis og anonymt.

Hvorfor gå i misbrugsbehandling hos AlfaRehab?

Som borger i en dansk kommune har du ret til gratis og anonym misbrugsbehandling. Og der findes en række forskellige tilbud, som du kan vælge imellem – et af dem er hos AlfaRehab.

Vi tilbyder behandling for flere former for rusmidler som f.eks.:

  •   Medicin, som f.eks. morfin og antihistaminer
  •   Narkotika, som du kan indtage ved snifning
  •   Nydelsesmidler, heriblandt nikotin og alkohol
  •   Hallucinogener, f.eks. svampe eller cannabis

Derudover tilbyder vi også behandling for ludomani. Herunder kan du læse mere om vores tilgang til behandlingsforløbet.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende

Misbrugsbehandling hos Alfak

Fleksibel og individuel behandling

Vi lægger stor vægt på at hjælpe vores klienter og deres pårørende bedst muligt.

Derfor tilrettelægger vi altid behandlingsforløbet til netop dig og din situation.

Her er ingen færdige pakkeløsninger eller hurtige nødløsninger.

Tværtimod gør vi en dyd ud af ikke blot at skræddersy dit behandlingsprogram, men også justere det løbende, når behovet opstår.

Erfarne behandlere med en høj faglighed

Som klient hos AlfaRehab vil du blive mødt af en bred vifte af social- og sundhedsfagligt personale.

Fælles for dem alle er deres høje faglighed og deres brug af udelukkende anerkendte og effektive behandlingsmetoder.

Du kan derfor være helt tryg ved, at dit forløb er tilrettelagt ud fra den nyeste viden om alkoholmisbrug, stofmisbrug eller anden afhængighed.

Behandlere, som forstår din situation

Ud over deres høje faglige niveau har flere af vores medarbejdere også et personligt kendskab til afhængighed.

Enten fordi de har oplevet det på egen krop, eller fordi de har oplevet det som pårørende.

Når du går i behandling hos os, vil du derfor altid blive mødt i øjenhøjde med empati og medmenneskelighed.

Sådan foregår behandlingsforløbet

Som nævnt tilpasser vi altid behandlingsprogrammet til din unikke situation. Der er derfor ingen fast opskrift på, hvordan vi sammensætter et forløb.

Men herunder kan du læse mere om, hvilke elementer det typisk vil indeholde:

Udredning og tilrettelæggelse af forløbet

Uanset hvor du er i afvænningsprocessen, vil vi altid starte med en grundig fysisk og psykologisk udredning. Her foretager vores sundhedsfaglige personale en række undersøgelser af dig og din situation. Og resultatet af de undersøgelser danner grundlaget for den videre proces.

Efter udredningen sammensætter vi et effektivt behandlingsprogram. Det foregår selvfølgelig i en dialog mellem dig og vores behandlere.

Døgnbehandling for intensiv støtte

Hvis du har brug for ekstra støtte i begyndelsen af dit behandlingsforløb, vil du ofte blive tilbudt en indlæggelse på en døgnklinik. Her kan du få lægefaglig hjælp og vejledning hele døgnet rundt. Og på den måde sikres du alle de nødvendige redskaber til at påbegynde rejsen mod en hverdag uden misbrug.

Døgnbehandling er også en mulighed, hvis du skal igennem en afrusning. På den måde kan du nemlig få medicinsk og psykologisk abstinensbehandling, så det giver dig mindst mulige smerter og andet ubehag.

Ambulant behandling efter dit skema

Langt de fleste af vores klienter gennemgår et ambulant behandlingsforløb. Her har du en række faste aftaler med vores behandlere, som er tilpasset dine behov og dit skema. Disse aftaler kan ligge i løbet af dagen eller om aftenen. På den måde har du mulighed for stadig at passe dine forpligtelser derhjemme, som f.eks. arbejde eller studie.

Vores ambulante misbrugsbehandling kan bl.a. indebære:

  • Individuelle samtaler med en psykolog
  • Gruppeterapi med andre i behandling
  • Certificeret og effektiv NADA akupunktur
  • Undervisning i relevante emner og evner
  • Socialrådgivning eller familiebehandling

Få skræddersyet misbrugsbehandling hos AlfaRehab

Vil du gerne ud af misbruget og ind i en sundere hverdag? Eller er du bekymret for en af dine nærmeste? Så står vi altid klar med professionelle råd og vejledning. Og vælger du at gå i behandling hos os, er vi med dig hele vejen.

Kontakt os i dag ved at ringe til os eller via mail til sikkerpost@alfarehab.dk. Så tager vi en uforpligtende snak om dine muligheder.

Er du bekymret for en, du holder af?

Hos AlfaRehab hjælper vi ikke kun misbrugeren. Vi hjælper også deres pårørende. Hvis du er bekymret for en, du holder af, kan du derfor også altid kontakte os. Vi kan ikke bare rådgive dig i, hvordan du håndterer situationen. Vi har også en række tilbud, som er designet specielt til pårørende.

Du kan f.eks. deltage i en af vores pårørendegrupper, hvor du kan møde andre i samme situation som dig. Her har vi et særligt fokus på, at du ikke blot skal passe på misbrugeren, men også dig selv. Du vil få nye perspektiver på pårørenderollen, og det vil give dig frihed til at lufte dine tanker og følelser.

Misbrugsbehandling hos AlfaK

Få hjælp nu

Ofte stillede spørgsmål om misbrug:

Hvad er misbrug?

Misbrug er når en adfærd er skadelig for en. Derfor har misbrug også utrolig mange ansigter og varianter.

Hvornår er man misbruger?

Man er misbruger når man ikke kan stoppe sit misbrug trods ønske herom

Hvorfor bliver man misbruger?

Mennesker er forskellige og vi har alle forskellige bagager med. Både genetisk, socialt og kulturelt. Derfor kan man ikke sige hvorfor i bred forstand, men forskning viser at nogle “hjerner” har lettere ved at udvikle en afhængighed end andre

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

Man kommer først ud af et misbrug, når man virkelig vil ud af det. Trusler, pres og ønsker fra omgivelserne betyder intet, hvis den afhængige ikke selv ønsker et liv uden rusmidler. Dernæst er professionel hjælp helt afgørende, da et misbrug aldrig står alene. Misbruget skal ses som en slags løsning på et andet eller flere underliggende problemer. Det betyder, at hvis ikke man ser problemerne i øjnene, vil misbruget enten fortsætte eller komme igen, hver gang livet udfordrer.

Hvordan hjælper man en misbruger?

Mange misbrugere skammer sig og føler sig alene og har ikke brug for skæld ud, men derimod støtte. Fortæl dem om Alfa og vores varme og helhedsorienterede tilgang. Hjælp misbrugeren med at ringe til os eller tag med hen og besøg os. Ved at være en ven, passer du både på misbrugeren og på dig selv.