Kokainmisbrug er en af de afhængigheder hvor man utrolig hurtigt kan gå fra at prøve stoffet til rent faktisk at blive afhængig. Rigtig mange af dem der er afhængige af kokain har startet med at prøve det til fester. De har oplevet et stor lykkerus og denne har gjort, at de er blevet ved med at tage det.
I det øjeblik man har taget det mere end en gang kan man diskutere om man så allerede er blevet misbruger elle rom man blot er på en meget farlig vej dertil. Misbrugsbehandling er altid vejen ud.

Kokainmisbrug

Kokainmisbrug er kendetegnet ved højt og hurtigt humør mens man er i rusen

Kokainmisbrug påvirket

Kendetegn ved misbrugere, der har indtaget kokain er:
– Hurtig tale
– Højt humør
– Opstemthed
– Søvnløshed
– Rastløshed
– Urolig krop  – især ben og fødder
– Fjollet og overgearet
– Fjern virkelighedsforståelse
– Urealistisk tro på egne evner (dette kan være meget farligt)

Symptomer kokainmisbrug

Et typisk kendetegn ved kokainmisbrug er en stærk  trang og crawing efter rusmidlet og dermed manglende kontrol over forbruget. Trangen bliver altoverskyggende og alt fornuft forsvinder.
Kokain er et af de stoffer der skaber størst psykisk afhængighed og mange kokainmisbrugere har en utrolig trist historie at fortælle fordi misbruget ofte bliver starten på en personlig deroute. Men da kokain er et meget stærkt vanedannende stof, er lykkefølelsen som regel hurtig aftaget til fordel for forskellige andre ubehagelige følelser. Det er typisk følelser som:
– Anspændthed
– Angst
– Stoftrang efter kokain
– At være kortluntet og irritabel
– Søvnbesvær
– Manglende sexlyst og måske manglende erektion

Kokain er et hurtigtvirkende stof der påvirker nervesystemet. Når det indtages vil blodtrykket stige og man mærker ikke naturlige impulser som søvnbehov og appetit.
Kokain kan sniffes gennem næsen eller det kan ryges. Når det ryges kaldes det crack.

Kokain og crack?

Kokainmisbrug

Kokainmisbrug – det farlige vanedannende hvide pulver

Crack er en forkortelse for crack-kokain. Navnet kommer af den knækkende lyd der sker, når kokainen opvarmes og ryges. Denne form for kokain ryges.
Denne form for koakin er utroig vanedannende da den er meget ren og meget stærk. Når man ryger kokain kommer rusen med den samme, til gengæld varer den kun få minutter.

 

Kokainmisbrug rammer de rige

Tidligere var kokain meget dyrt, men i dag er det blevet utrolig billigt og dermed muligt for langt flere at erhverve sig. Kokain har altid været kendt i festmiljøer i underholdnings- og reklamebranchen, men den lave pris nu til dags gør, at selv teenagere indtager det og bliver kokainmisbrugere.

Ud af et misbrug

Kokain er så stærkt og vanedannende et stof at man ikke bare selv kan komme ud af det men har brug for professionel hjælp. Hos behandlingscentret Alfa er de eksperter i misbrugsbehandling og ved præcis hvordan de hjælper kokainmisbrugere så de bliver afruset og finder tilbage til et godt liv uden kokain. Hos Alfa er der både dagsbehandling og døgnbehandling. De hjælper også dobbeltdiagnoser og er kendt fro altid at finde en måde at hjælpe misbrugeren på. Du kan kontakte dem direkte på Tel:+4535353581 og høre hvordan din kan hjælpe dig ud af dit misbrug.

 

 Pårørende og til misbrugere

Det er altid smertefuldt at være pårørende til en misbruger og det gælder også til kokainmisbrugere. Derfor tilbyder Alfa også gratis pårørendeterapi til alle, der holder af en misbruger. De kan kontaktes på Tel:+4535353581