Gratis pårørendegruppe

Få professionel hjælp som pårørende

Få hjælp i dag

Gratis hjælp til pårørende

Hver mandag har du, som pårørende til en misbruger, mulighed for at deltage i vores gratis pårørendegruppe og få pårørendebehandling.

Det gælder for alle pårørende i hele landet.

Alfas gratis pårørendegruppe

Alfas pårørendegruppe holder til i vores skønne lokaler på Randersgade 68.st, 2100 København Ø. Der er pårørendegruppe hver mandag fra 15.30 til 18.00.

Du er velkommen til at ringe til os på 35 35 35 81 eller udfylde formularen ude til højre for at høre nærmere om pårørendegruppen.

I vores pårørendegruppe vil du ved hjælp af gruppeterapi og undervisning i emner, der er relevante for pårørende til en misbruger blive bevidst om de mekanismer, som ubevidst aktiveres i en familie påvirket af misbrug.

Afdelingen for pårørende

Vores erfarne terapeuter leder pårørendegruppen og sikrer, at alle, der har behov for det, kommer til orde.

Desuden vil terapeuterne undervise dig i de følgevirkninger og andre relevante emner, der kan give dig en bedre forståelse for de dynamikker, der præger forholdet til en misbruger.

Når du som pårørende får disse indsigter, vil du blive bedre klædt på til at gå i en konstruktiv dialog med den person du er knyttet til, som misbruger stoffer eller alkohol. Du vil samtidig blive bedre til at bevare din egen integritet.

Læs også: Alkoholbehandling i hele landet

Pårørende gruppe

Hvad får du ud af pårørendegruppen?

Vi har spurgt nogle af de mennesker, som har deltaget i AlfaRehabs pårørendegruppe, hvad de får ud af at komme i pårørendegruppen.

{

Ro på mig selv og mod til at snakke med min misbruger

{
Jeg får i den grad støtte til at komme psykisk op igen ved at komme i gruppen og få debatteret de problemstillinger, som jeg har været i, i årevis, og som jeg føler at jeg gang fra gang lagvis får rullet af.
{
Jeg får åbnet op, læsset af – og kan spejle mig i de andre pårørende med lignende bekymringer og sorger.
{
Fordi jeg er gift med en misbruger, og der findes ikke mange tilbud til pårørende. Jeg har behov for at få mere viden omkring misbrug, og hvordan man tackler det. I starten var jeg meget skeptisk omkring gruppeterapi, men det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe.
{
Det er rart at være blandt ligesindede, som også kender de dilemmaer og tanker, man har som pårørende til en misbruger.
{

Det har givet mig så meget. Jeg fandt ud af, at jeg ikke var alene om at have alle de følelser, og at det også var ok at være gal. Jeg har fået meget mere viden omkring misbrug, hvad det indebærer, og dermed en større forståelse. Jeg har startet et nyt liv, hvor jeg er bevidst om at sætte grænser og passe på mig selv.

{
At møde andre i samme situation. Har selv rykket mig meget, efter at have gået her, har stadig meget at lære, men er godt på vej.
{
Min søn siger, at det er så godt, at jeg også er i behandling.
{
For at være bedre i stand til at hjælpe XX efter endt behandling.
{
For at have et rum, hvor jeg kan tale om min søns stofmisbrug med ligesindede. Samt for at støtte ham (han sætter også pris på at jeg kommer).
Gratis pårørendegruppe

Er du pårørende eller medafhængig og har behov for hjælp?

“Medafhængighed” kan betegnes som, når du som pårørende til en alkoholiker eller misbruger, bliver fanget i reaktioner og handlemønstre, som hverken gavner dig eller den afhængige.

Læs mere om at være pårørende til en alkoholiker og om at være pårørende til misbrugere.

Har du selv brug for hjælp til at håndtere en afhængighed eller har du som pårørende brug for hjælp?

Kontakt os helt uforpligtende og vi hjælper dig videre i processen.

FÅ HJÆLP NU