frit valg af misbrugsbehandlingFrit valg af misbrugsbehandling

Frit valg af misbrugsbehandling er gældende for dagbehandling og ambulant behandling.

Er du blevet tilbudt dagbehandling, eller ambulant misbrugsbehandling af din Kommune. Så kan du frit vælge mellem Kommunale og private tilbud, som AlfaRehab. Hvis du er igang med at søge behandling eller netop har fået en bevilling, og ønsker et andet tilbud end det du er blevet bevilliget, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kan jeg vælge et andet behandlingstilbud, end det jeg bliver tilbudt af kommunen?
Hvis kommunen tilbyder dig behandling, kan du selv vælge, hvor du ønsker behandling. Du kan dog kun vælge samme type tilbud, som din kommune har tilbudt dig. Hvis du eksempelvis er blevet tilbudt ambulant behandling, kan du ikke vælge, at du hellere vil have døgn- eller dagbehandling. Du kan altså vælge et andet lignende tilbud, som er godkendt til at yde behandling.

Er du blevet tilbudt et ambulant eller dagbehandling hvor der indgår kognitiv terapi, kan du frit vælge AlfaRehab, da vi også tilbyder denne behandlingsmetode.

Frit valg af misbrugsbehandling giver dig ikke ret til at vælge døgnbehandling, hvis du er blevet tilbudt dagbehandling. Valget kan læses således:

  • Ambulant behandling = frit valg af sted der tilbyder ambulant behandling
  • Dagbehandling = frit valg af sted der tilbyder dagbehandling
  • Døgnbehandling = frit valg af sted der tilbyder døgnbehandling

Der er også frit valg

På anonym ambulant alkoholbehandling, og du kan gå helt anonymt hos AlfaRehab og hos os er man ikke indskrevet i årevis. Vi hjælper dig hurtigt på fode og hjælper dig med at afklare og opnå dine mål for dit liv. Vi tror på at alle kan lære at leve uden at deres liv er styret af alkohol eller stoffer.

Når den nyvundne frihed er opnået gælder det om at få reetableret sit eller skabt det liv man ønsker at leve, og ikke flygte fra. Vores trænede terapeuter hjælper dig til at nå de mål og drømme dur har for dig selv og dine nærmeste.

Du kan også læse om frit valg her: https://socialstyrelsen.dk/voksne/stof-og-alkoholmisbrug/lovgivning-om-social-stofmisbrugsbehandling/lovgivning-om-social-stofmisbrugsbehandling