EMDR terapi og behandling

Få hjælp i dag

EMDR terapi og behandling ved PTSD og traumatiske hændelser

Vores psykolog er autoriseret i at anvende EMDR, der kan hjælpe dig med at håndtere PTSD og traumatiske hændelser.

Hvis du har behov for EMDR terapi, så tilrettelægges et individuelt forløb med behandling.

Hvad er EMDR?

EDMR er en forkortelse for “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. EMDR er en terapiform, der bearbejder dine traumer. EMDR er relativ skånsom og udnytter dine naturlige ressourcer og processer.

Problemet med mange smertefulde erindringer er, at de ikke kan bearbejdes, fordi de er for smertefulde. Du kan således blive ved med at have de smertefulde erindringer i årevis, men EMDR kan hjælpe dig til at slippe af med ubehaget ved traumet.

Når du har fortalt om dine symptomer og baggrund, vil psykologen afdække de ressourcer du har med dig. Dine styrker kan ruste dig til at gå ind i at finde frem til den traumatiske hændelse i fortiden, som har udløst de forskellige følelser i dig, som kan være ubehagelige.

Du vil blive bedt om at tænke på den ubehagelige hændelse og fortælle om den negative tanke, der knytter sig til den smertefulde erindring samtidig med at din krop påvirkes rytmisk, fx via tapping. Dette vil igangsætte bearbejdningen af oplevelsen og berolige dit nervesystem, så ubehaget letter.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

AlfaRehab kan hjælpe med at finde og behandle de bagvedliggende årsager.

Kontakt os helt uforpligtende

EMDR metoden

EMDR terapi og behandling af PTSD

Det er vigtigt at få sat ord på dine oplevelser

Selvom den ubehagelige oplevelse for længst er overstået, så husker din krop. Det kan føles lige så ubehageligt at tænke på den hændelse, der uløste traumet, som dengang du oplevede det.

EMDR vil hjælpe dig til at få sat ord på den fysiske oplevelse, så du ikke længere automatisk genoplever oplevelsen, når du fx via lyde og lugte, bliver mindet om den traumatiske hændelse.

Negative tanker, der er udløst af den traumatiske begivenhed, kan vha. EMDR erstattes med positive tanker om dig selv, så den smertefulde reaktion kan ændres.

Du vil efter EMDR behandlingen stadig kunne huske den traumatiske oplevelse, men det bliver mindre ubehageligt at tænke på den.

Formålet med EMDR terapi er at mindske dit ubehag, så at du kan lade de fortidige traumatiske begivenheder ligge i fortiden og ikke behøver prøve at fjerne ubehaget ved at drikke alkohol eller tage stoffer.

EMDR metoden er en effektiv terapi- behandlingsmetode

EMDR er en evidensbaseret metode, som WHO anbefaler til behandling af PTSD.

Læs også: EMDR metoden

EMDR terapi

Har du brug for hjælp til PTSD behandling eller bearbejdning af et traume?

Måske har du PTSD symptomer eller andre traumer, der kræver behandling for at du kan genoptage styringen af din hverdag.

Få hjælp til at komme i behandling og få bearbejdet dine traumatiske oplevelser samt negative tanker og følelser.

Vores erfarne psykolog og EMDR terapeut er klar til at hjælpe dig i gang med terapi, så du igen kan få et godt liv med de hændelser, du måtte have med i bagagen.

Læs også: Alkoholbehandling på Sjælland

EMDR terapi

Få hjælp nu