Ambulant behandling

Ambulant behandling er behandling af misbrug som ligger udenfor arbejds- og studietid. Man går altså til behandling lidt som hvis man gik til Tennis eller en anden hobby. Typisk foregår det to gange om ugen af et par timers varighed og det kan både foregå i dagtimerne og aftentimerne.

Når det er ambulant behandling betyder det, at det er en behandlingskrævende situation du er i ,men at du ikke behøver indlæggelse. Udtrykket bruges også i sygehus væsenet hvor patienter kan være i behandling hjemmefra eller modtage behandling i hjemmet.

Ambulant behandling hos Alfa

Hos Alfas København tilbyder vi ambulant behandling til behandling af afhængigheder af rusmidler. Hos os er holdende både i dags- og aftentimerne og foregår typisk som en slags gruppeterapi, hvor vi er flere, der sammen bliver klogere på os selv og årsagerne bag vores misbrug.
Vi kalder det for problemløsende gruppeterapi.

Tilbagefaldsforebyggende rådgivning

Derudover indeholder vores ambulante behandlingsprogram tilbagefaldsforebyggende rådgivning. Det er nemlig således, at ligegyldigt hvor motiveret du er, siges det at der skal 4,5 tilbagefald til før et misbrug stoppes helt – ligegyldigt om du modtager døgnbehandling eller ambulant behandling. Derfor er det vigtigt at forstå tilbagefald, vide hvad der kan triggere dem og selvfølgelig hvordan man skal takle det hvis man tager et.
Hos Alfa siger vi ikke, at man får et tilbagefald – man tager et tilbagefald. Det siger vi fordi, det er det, man gør. Vi er alle ansvarlige for os selv og vores handlinger – også vedr. tilbagefald. Du kan læse hvordan du kommer i behandling her

Ambulant behandling og afspænding

Når man går i misbrugsbehandling har man en hverdag ved siden af. Det betyder, at vores klienter ofte er stressede og pressede fordi det også er krævende og mentalt hårdt at være i ambulant behandling. For nogen er det også fysisk hårdt. Derfor finder vi det vigtigt at starte enhver session i vores ambulante tilbud med afspænding. Vi holder derfor en såkaldt reaktionsrunde hvor vi sætter ord på hvordan vi har det. Det at vi sætter ord på vores tilstand, gør os bevidste og forløser ofte mange stresshormoner.

Selvhjælp og selvindsigt

Ambulant behandling

Ambulant behandling drejer sig også om selvhjælp og selvindsigt

Misbrugsbehandling handler i høj grad om at få indsigter og forstå sig selv. Så når du går i ambulant behandling hos Alfa vil du løbende opfordres til at deltage i workshops om temaer relateret til stofmisbrug og alkoholmisbrug. Det kan være om emner som kommunikation, pårørende, følelseshåndtering, netværk, mestring etc.

Misbrug og et nyt netværk

Selvom mange der går i ambulant behandling samtidig har arbejde eller studier, så anbefaler vi altid at man benytter sig af nogle af de mange sociale tilbud, som vi har. Hos Alfa har vi en netværkmedarbejder ansat til at bevise at det er fedt, at være clean. Det gør han ve dat lave de vildeste fritidsprogrammer som alle, der går i  behandling, kan deltage i, hvis de vil

Ambulant behandling

Ambulant behandling

For stofmisbrug i hele Danmark

Få hjælp i dag

Hvad er ambulant behandling?

Ambulant behandling er en behandlingsform til behandling af stofmisbrug og alkoholafhængighed.

Kendetegnet er, at behandlingen ligger på tider der ikke forstyrrer arbejds- eller studieliv. Du kan dermed passe din hverdag samtidig med at du modtager hjælp mod din afhængighed. Ambulant behandling af stofmisbrug kan både foregå i dag- og aftentimerne. Nogle har kun brug for en måneds behandling, andre mere.

Læs også: Hvad er rusmidler?

Ambulant gruppebehandling består af følgende aktiviteter:

  • Afspænding og reaktionsrunde i begyndelsen af hver gruppesession
  • Problemløsende gruppeterapi
  • Tilbagefaldsforebyggende rådgivning
  • Workshops om temaer relateret til stofmisbrug og afhængighed fx følelseshåndtering, kommunikation, netværk m.v.

Desuden har AlfaRehab ansat en socialrådgiver, og vi samarbejder med din kommune og andre relevante aktører, mens du er indskrevet i vores ambulante behandlingstilbud.

Fleksibel behandling

Ambulant behandling for stofmisbrug kan foregå enten i dagtimerne eller i aftentimerne.

Alt efter din aktuelle tilknytning til arbejdsmarkedet, og består af gruppebehandling.

Frihed fra rusmidler

Har du brug for ambulant eller dagbehandling til at komme fri af din afhængighed?

Så kan AlfaRehab hjælpe!

4 ofte stillede spørgsmål om stofmisbrug:

Hvad er stofmisbrug?

Et stofmisbrug er kendetegnet ved at misbrugeren forsat indtager stoffet trods skadevirkninger heraf.

Hvad er årsagerne til stofmisbrug?

Det er meget individuelt, men en ting er sikkert: Ingen ønsker at være misbrugere og derfor arbejder vi altid meget årsags-fokuseret. Vi tilbyder mange former for hjælp, så alle kan hjælpes.

Hvordan opdager man et stofmisbrug?

Det kan være utrolig svært at opdage et stofmisbrug. Derfor har vi skrevet en artikel med gode råd lige her.

Hvordan stopper man et misbrug?

Et stofmisbrug er en alvorlig ting og man har derfor brug for professionel hjælp. Nogle misbrugere bliver indlagt før de får hjælp og oftest kommer i døgnbehandling. Men man kan stoppe misbruget før det bliver så destruerende. Vores telefon er altid åben og du kan altid ringe helt anonymt på 35 35 35 81 og høre om de muligheder du har.

Vores brugere hos AlfaRehab siger

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Han stortrives og er blevet den ”gamle” glade dreng.

Vi sætter utrolig stor pris på hele forløbet hos jer, og ikke mindst jeres evne til at møde de enkelte i øjenhøjde.

Det har virkelig gjort en stor forskel.

Pårørende

Website

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

AlfaRehab kan kun anbefales.

Samtidigt med, at personalegruppen er professionelle og dygtige, så er der et særligt hjerterum, som kun findes få steder.

Det ideelle sted, at blive fri af sit misbrug.

Johanne

Anmeldelse på Google

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Jeg var på Alfa i 2012 og fik en fantastisk hjælp.

Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde, jeg har nu været clean i 5 et halvt år. Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt.

Brian

Anmeldelse på Facebook

Vi tilbyder ambulant behandling hos AlfaRehab i dag- og aftentimer

Vores ambulante behandling for misbrugere foregår både i dagtimerne eller i aftentimerne. Du bestemmer selv.

Måske har du brug for behandling om aftenen, for at tage hensyn til dit arbejde.

Ambulant behandling hos AlfaRehab består af gruppebehandling.

Tilbud om individuel terapi

AlfaRehab tilbyder individuel terapi som tilkøb til den ambulante behandling for at reducere risikoen for tilbagefald. Nogle lider også af senskader efter stofmisbrug og har brug for professionel hjælp til at håndtere dette.

Den individuelle terapi indledes typisk i slutningen af dagbehandlingen og afsluttes i ambulant behandling.

Vi anvender i vores misbrugsbehandling primært kognitiv terapi, men tilbyder også EMDR og SE terapi.

Se priser på alkoholafvænning

Tilbud om psykiater

AlfaRehab har ansat en psykiater. Du kan tilkøbe medicinsk misbrugsbehandling, når du er indskrevet i ambulant behandling, hvis der er behov for det for at slippe din fysiske afhængighed.

ambulant behandling
ambulant behandling

Lad os hjælpe dig

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende? Kontakt os helt anonymt. Og hjælper dig videre i processen.

Vi tilbyder både alkoholafvænning, misbrugsbehandling, ambulant behandling, dag- og døgnbehandling, afrusning, efterværn og gratis pårørendeterapi og familiesamtaler. Man lider nemlig også som pårørende.

Vi har også lækre stoffri herberger, for dem, der mangler et sted at bo.

FÅ HJÆLP NU