Alkoholafvænning

Få hjælp i dag

Gratis alkoholafvænning i Danmark

Professionel alkoholafvænning er til dig, der har et for højt alkoholforbrug eller decideret har et alkoholmisbrug. På vores behandlingscentre kan du få professionel alkoholbehandling og alkoholafvænning med forskellige behandlingsmetoder, der hjælper dig sikkert ud på den anden side af alkoholmisbruget.

Har du selv problemer med alkohol, eller bekymrer du dig om en pårørendes problemer med alkohol? Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81 for at høre mere om vores afvænningsbehandlinger.

Pris for alkoholafvænning

Prisen for alkoholafvænning vil variere. Det afhænger blandt andet af, hvilket stadie alkoholismen er på, og dermed hvilken og hvor meget behandling der er behov for for at komme ud på den anden side fri for alkoholafhængigheden.

Se priser for alkohol- og misbrugsbehandling her.

Vi kan tilbyde et forløb, der er tilpasset til din situation, således du får den rette behandling, du har brug for. Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81 for at høre mere om vores priser på alkoholafvænning. Sammen finder vi ud af, hvilken behandling der er mest optimal for dig.

Behandlingen foregår i vores flotte og lyse lokaler, og er altid overvåget og fuldt af dygtigt personale, heriblandt en professionel alkoholbehandler.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

alkoholafvænning

Dette kan du opnå i alkoholbehandling

Indsigt

Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit alkoholindtag.

Adfærd

Lær at leve på en ny måde, hvor du fravælger alkohol og får et liv uden rusmidler og stofmisbrug.

Livet

Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at drikke.

Når alkohol bestemmer over dit liv

At være alkoholiker er ofte både stressende, ensomt og skamfuldt.
Mange isolerer sig mens andre lukkes ude af fællesskaber.

Omkostningerne ved alkoholmisbrug er rigtig mange og meget mere end økonomi og skadet helbred. Når alkohol fylder så meget i dit liv, at det nærmest har taget fuld kontrol, kan folk udefra have svært ved at forstå det og det skaber distance.
Samtidig findes der stadig mange fordomme og tabuer som både misbrugere og pårørende gemmer sig bag.

Her prøver vi at belyse hvordan man kan få gratis hjælp til sit misbrug og samtidig give svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest får.
Du er også velkommen til bare at ringe og spørge os direkte. Ring til os på: 35353581

Mange spørger, er alkoholisme en sygdom?

Dertil er svaret, ja, alkoholisme er en sygdom og når forbruget et blevet et overforbrug, der både invaliderer og destruerer ens liv, er det nødvendigt med professionel rådgivning til behandling af alkoholisme.

Ligesom alle andre sygdomme kræver professionel hjælp, råd og vejledning, gør sygdommen alkoholisme det også. Derfor tilbyder Alfa gratis alkoholbehandling, så du kan få hjælp til dit alkoholmisbrug og finde vej til et liv, hvor du lever med denne sygdom og hvor det er dig, der er i kontrol med den og ikke omvendt. Der er nemlig ingen, der ønsker at være underlagt alkoholens dominans.

Det gode frie liv uden alkohol

Mange alkoholikere startede med at drikke fordi følelsen af beruselse var rar og satte dem fri. Med tiden blev denne frie følelse dog erstattet med et smerteligt forbrug, som for mange involverer løgne, bedrageri og skam.

Alle fortjener muligheden for et godt og tilfredsstillende liv, og du fortjener i hvert fald friheden til selv at vælge og skabe det, som du ønsker dit liv skal indeholde.

Gå i alkoholafvænning – trygt og anonymt.

Du kan få gratis hjælp

I Danmark kan alle få hjælp hvis de drikker for meget, der er dog regler om hvem der må og kan hjælpe og derfor skal man altid have hjælp på et anerkendt misbrugscenter, som Alfa er.

Gratis alkoholbehandling

Mange alkoholikere ved ikke at de kan få hjælp uden at det behøver koste dem en krone. Alfa tilbyder anonym rådgivning og gratis alkoholbehandling, så du ikke skal søge økonomisk hjælp til alkoholafvænning.

Antabus alene er ikke løsningen

Rigtig mange har forsøgt at få hjælp hos egen læge, men alt for ofte hører vi at lægerne blot udskriver antabus uden terapi.

Den behandling mener vi ikke er løsningen.

Alkoholisme er alvorligt

Alkoholisme kan ikke fikses med en pille. Desværre tror mange, at de selv skal betale for at få hjælp til deres alkoholmisbrug og derfor afholder de sig fra at søge hjælp. Men sådan behøver det ikke være.

Omkostningsfri ambulant alkoholbehandling og pårørende terapi

Vi tilbyder både ambulant alkoholbehandling og gratis pårørende terapi. Der er nemlig mange deltagere i et alkoholmisbrug og misbruget er ikke kun et problem for alkoholikeren, men også for omgivelserne. Ofte er både misbrugeren og de pårørende omkring utrolig stressede og påvirkede af situationen. Med misbrug følger mange ubesvarede spørgsmål, både for misbrugeren og menneskene omkring.

Mange pårørende spørger hvordan hjælper man en alkoholiker? For det er smerteligt at se dem vi holder af, have det rigtig skidt.

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

At være misbruger er meget alvorligt og når først man har mistet kontrollen, har man brug for hjælp for at genvinde den. Derfor mener vi bestemt at alkoholafvænning kræver hjælp og professionel rådgivning. Hos AlfaRehab har vi mange års erfaring med behandling af alkoholisme og tilbyder seriøs alkoholafvænning i hele landet.

Men hvad betyder alkoholafvænning?

Alkohol afvænning er hos os aldrig bare antabus. Vi tror på en helhedsorienteret indsats, så vores behandling har altid fokus på det hele menneske og derfor indgår der både samtaler med behandler, psykolog, måske psykiater og gruppeterapi i vores behandling af alkoholisme.

Ligeledes opfordrer vi pårørende til også at opsøge hjælp og få talt med ligesindede. Vores erfaring er at pårørende oplever enorm glæde ved at tale med andre, i samme situation.

Hvordan foregår alkoholafvænning?

Som alt anden hjælp, tilbyder vi rolige ordentlige rammer hvor vi trygt kan tale sammen i store og små lokaler.

Vi arrangerer også en masse sociale, sjove og hyggelige aktiviteter, så så du igen kan mærke glæderne i livet uden alkohol og genopbygge troen på dig selv. Du vil møde masser af rare mennesker, der er ligesom dig eller har været det.

Rigtig mange af de ansatte har selv en fortid som misbruger, eller er ædru alkoholikere og har derfor også personlig erfaring foruden deres professionelle uddannelser.

Hvad er en alkoholiker?

En alkoholiker er ligesom alle andre mennesker. De lider dog samtidig af sygdommen alkoholisme, der påvirker hele deres liv og netop gør, at de drikker alt for meget.

Før i tiden var der en antagelse af at alkoholikere var sådan nogle, der sad på en bænk eller stod udenfor et supermarked med rødmossede kinder.

Hos Alfa møder vi dagligt misbrugere og kan ikke genkende beskrivelsen. Vi møder misbrugere i både jakkesæt og stiletter, arbejdsbukser og kondisko. Unge, ældre, mænd og kvinder. Misbrugerne er hverken mere eller mindre beskidte end alle andre. De drikker bare for meget – det er eneste forskel set med vores øjne.

Hvordan påvirker alkohol hjernen?

Langvarigt alkoholmisbrug sætter dybe spor i både sjæl og krop. Alkohol er et giftstof og derfor er effekterne at et stort forbrug naturligvis skadelige.

Fysiologisk kan alkoholmisbrug på sigt medføre mange følgesygdomme og øget risiko for flere alvorlige sygdomme som både kræft, hjerneskader og demens.

Hvordan påvirker alkohol kroppen?

Krop og hjerne hænger sammen og med langvarige alkohol misbrug er der øget risiko for både leverskader, slagtilfælde med mere. Derfor handler vores behandling også om forståelse af krop, fysiologi, sundhed og velvære. Og bare rolig – vi taler ikke om madpyramiden. I vores optik er et godt grin også sundhed.

Dit valg – dit liv

Hvad der er lig med det gode liv, er ikke det samme for dig, som for mig. Men der er dog visse lighedstegn og det er blandt andet, at et liv hvor vi er vågne og træffer valg af lyst, giver selvtillid og tro på egne evner.

Rigtig mange alkoholikere har mistet troet på sig selv og alt det de kan. Hos Alfa hjælper vi med at genfinde troen på en selv samtidig med at misbrugeren får ryddet op sit følelsesmæssige indre og dermed lærer hvad, der var årsagen til at misbruget startede.

Vi er ikke religiøse hos Alfa og du er derfor velkommen til at dyrke og tro på det du gør. Først og fremmest vil vi bare gerne have dig til at tro på dig selv og alt det du kan.

Kontakt os døgnet rundt

Ring eller skriv og få en uforpligtende samtale – vi svarer døgnet rundt for vi ved, at ingen ønsker at være misbrugere og ingen misbrugere, ved hvad tid, de er klar til at bede om hjælp.

Hvad koster alkoholafvænning?

Alkoholafvænning behøver ikke koste en formue. Hos Alfa tilbyder vi også gratis alkoholafvænning. Det er et særligt tilbud, hvor du får mulighed for at komme igennem, et forløb, hvor du får hjælp til at nedbringe alkoholforbruget i dit liv eller helt stoppe. Vores gratis tilbud er en anonym alkoholbehandling . Den henvender sig til personer, der føler, at alkoholen er begyndt at fylde for meget i deres liv, og som gerne vil arbejde med at takle det bedre. Der tages udgangspunkt i tilbagefaldsforebyggende rådgivning – du lærer altså hvordan, du skal håndtere situationer, hvor der er stor risiko for at falde i.

Psykoedukation og undervisning

Du vil deltage i workshops, hvor der bliver taget udgangspunkt i undervisning, der er baseret på psykoedukation. Det betyder, at du lærer at forstå, hvad der er tegn på misbrug, hvordan det påvirker dig psykisk og socialt, og hvilken indvirkning det har på din hverdag.

Er der tale om et større alkoholmisbrug, der har udviklet sig til en alkoholafhængighed, er vores gratis tilbud typisk ikke tilstrækkeligt. Der vil her være behov for yderligere og mere dybdegående behandling.

Har du et alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en, der har, kan du altid ringe til os på telefon +45 35 35 35 81 for at aftale et indledende møde. Her kan vores alkoholbehandlere eller læge afklare, hvor omfangsrigt alkoholafhængigheden er og dermed præcisere, hvilken behandling der er mest optimal for dig eller din pårørende.

Nyttige links

>> Læs også: 5 symptomer på alkoholisme

>> Læs også: Hvornår er man alkoholiker?

“Få økonomisk hjælp til alkoholafvænning”…

Få finansieret gennem sundhedsforsikring

Det er især tilfældet, hvis du har en sundhedsforsikring. Det kan enten være gennem din arbejdsplads eller din ægtefælle. Står du som pårørende til en ægtefælle med alkoholproblemer, kan det derfor være, at din sundhedsforsikring kan hjælpe med finansieringen af behandlingen.

Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, vil forsikringen dække hele finansieringen af din behandling. Selvom du har forsikringen gennem din arbejdsplads, vil din arbejdsgiver ikke få at vide, at du tager forsikringen i brug. Både forsikringsselskabet og vi hos AlfaRehab har tavshedspligt. Du vælger derfor selv, om du vil fortælle det til din arbejdsgiver eller ej.

Få hjælp fra din arbejdsgiver

En anden måde at få hjælp til finansieringen af behandlingen kan dog netop være at gå til din arbejdsgiver. Der er flere virksomheder, der er villige til at betale for hele eller dele af behandlingen, når du ønsker afrusning og at blive behandlet for dit misbrug af alkohol.

Det skyldes flere ting. Først og fremmest kan det betyde, at fremtidigt sygefravær og faldende produktivitet bliver elimineret, før det bliver en for stor omkostning for virksomheden. Derudover betyder det også, at du efter en succesfuld alkoholafvænning kan få et nyt liv og komme tilbage som en loyal medarbejder.

Den økonomiske støtte til behandlingen vil også være fradragsberettiget for virksomheden. Der er derfor også en økonomisk fordel for virksomheden ud over det personlige aspekt – nemlig at få dig ud af alkoholmisbruget.

Bliv visiteret til behandling af kommunen

Ønsker du økonomisk hjælp til alkoholafvænning, er det også muligt at gå til din kommune. De kan starte en sag op, hvor de vurderer, om der er mulighed for at få finansieret behandlingen igennem kommunen.

Bliver visitationen godkendt, har du det, der hedder frit valg. Det vil sige, at du selv vælger et sted, der tilbyder den behandling, du er blevet visiteret til fra kommunen. Det gælder både for private og offentlige behandlingstilbud.

Hos AlfaRehab samarbejder vi for eksempel gerne med kommunen, hvis du er blevet visiteret til alkoholafvænning.

AlfaRehab: Et behandlingscenter med mange års erfaring

Vi er et behandlingscenter, der har hjulpet folk ud af afhængighed i mange år. Vi blev etableret tilbage i 2005, og siden har vi hjulpet med at få et godt liv uden alkohol.

Vi tilbyder mange forskellige typer behandlinger. Vi kan hjælpe, når du har problemer med alkohol, hash, kokain og andre rusmidler. Har du flere afhængigheder, du har brug for behandling imod, er det derfor også noget, vi kan hjælpe med. Fælles for vores behandlinger er, at vi hjælper dig ud på den anden side af et misbrug, således du kan få dit liv tilbage.

Vi er meget helhedsorienteret i vores måde at hjælpe på. Det betyder, at vi har forskelligt fagpersonale i vores team, der sikrer dig den rette behandling. Der er blandt andet tilknyttet psykologer, psykoterapeuter, socialrådgivere, afspændingspædagoger og så videre, der sammen hjælper dig ud af dit misbrug.

Den helhedsorienterede tilgang til behandling skal hjælpe dig med at finde frem til, hvad der har resulteret i alkoholmisbruget. Ved at tage det et skridt dybere kan du lettere skabe refleksion over din situation og skabe eller genskabe sunde relationer.

Hvordan foregår alkoholbehandling hos AlfaRehab?

På vores afvænningscenter tilbyder vi forskellige behandlinger til afvænning fra alkohol. Det inkluderer blandt andet ambulant behandling, dagbehandling, døgnbehandling og matrikelløs behandling.

Der vil være nogle variationer i de enkelte behandlinger, der adskiller dem fra hinanden. Vi benytter typisk forskellige metoder, når du er i et behandlingsforløb hos os. Hvilken sammensætning af metoder kan også variere individuelt fra borger til borger.

Behandlingsmetoderne inkluderer:

  • Kognitiv terapi
  • MI – Motivational interviewing
  • Psykoedukation
  • Medicinsk misbrugsbehandling
  • EMDR-terapi
  • Tilbagefaldsforebyggelse
  • SE-terapi
  • ADL

Vælger du et ophold hos os, får du professionel hjælp. Vi hjælper dig med at finde frem til den bedste behandling, der hjælper dig ud af misbruget. Vil du høre mere om behandling hos AlfaRehab, kan du ringe til os på telefon +45 35 35 35 81.

Medicin under alkoholafvænning

Er du ude i et stærkt alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt med medicin for at komme ud af afhængigheden. Der findes forskellige typer medicin, der anvendes til alkoholafvænning.

Før i tiden brugte man ofte antabus som et led i at komme ud af et alkoholmisbrug. Det er et lægemiddel, der kan gøre dig syg, hvis du indtager alkohol, mens du tager antabus. Formålet med denne løsning er dermed, at det skal holde den misbrugsramte fra at drikke i frygt for at blive syg af antabussens effekt.

Antabus er dog ikke nær så virksomt længere, da flere undersøgelser viser, at alkoholmisbrugere trodser frygten for at blive dårlige af alkoholen, da de er ude i en stærk afhængighed.

Heldigvis er der kommet alternative løsninger på markedet. Acamprosat er blandt andet et lægemiddel, der har vist sig at have en bedre virkning end antabus.

I samråd med din læge skal du finde ud af, om du har behov for medicin under din afvænning, og hvilken medicin der passer bedst til dig.

Alkohol afrusning alfa fredensborg

Hvor lang tid tager alkoholafvænning?

Når du skal i behandling for et misbrug af alkohol, vil det være meget forskelligt fra person til person, hvor meget behandling der er behov for, og dermed hvor lang tid det tager. Med professionel hjælp kan du dog lettere spore dig ind på, hvad det er, der ligger bag dit misbrug, og hvordan du kommer videre i dit liv – uden alkohol.

Er der tale om ambulant behandling, vil varigheden af behandlingen ofte være 6-12 måneder. Ønsker du en mere intens behandling, tager det typisk 5-6 uger.

Igen vil det være meget forskelligt. Vi sørger derfor altid for at tilpasse et forløb særligt til dig. På den måde får du den nødvendige behandling, som du har brug for for at slippe dit alkoholmisbrug.

Hvorfor drikker du og hvilken alkoholafvænning har du brug for?

Et alkoholmisbrug er yderst drænende for kroppen og for psyken. Det gælder både for den ramte og for de pårørende, der står på sidelinjen.

Vi ser dig som helhed og bruger forskellige behandlingsmetoder for at finde ind til kernen af, hvad årsagen til dit alkoholproblem er, og hvad der trigger det. Du får derfor en bedre selvindsigt i, hvad det er, alkoholen gør ved dig, og hvordan du får den lagt på hylden.

Vi skræddersyr et forløb efter dine behov, så du får den nødvendige behandling og brugbare værktøjer til at kunne fastholde din ædruelighed på den anden side af behandlingen.

Gratis pårørende-terapi

Står du som pårørende, har vi også tilbud til dig. Vi tilbyder for eksempel gratis pårørendegruppe, hvor du kan tale med andre pårørende, der står i lignende situationer som dig.

Har du brug for hjælp til alkoholafvænning, eller er du pårørende til en, der skal hjælpes ud af sit alkoholmisbrug?
Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81. Du er også velkommen til at skrive en e-mail til os på sikkerpost@alfakbh.dk, hvis du har spørgsmål til behandlingerne.

Læs også: Akut alkoholbehandling

Læs også: Er du pårørende til en alkoholiker?

Læs også: Samlet pris for misbrugsbehandling inkl. døgnbehandling